8 вдъхновяващи истории от живота

163302
8 вдъхновяващи истории от живота

Понякога най-малките случки са тези, които се помнят най-дълго. Животът е изпъстрен с добри и лоши моменти, от които трябва да взимаме най-ценното и да не го забравяме никога.
Тези кратки истории биха могли да ви усмихнат и да направят деня ви по-значим, насладете им се:


91 причини да говориш

Днес дядо ми навърши 91 години. Духът му е толкова млад, но от годините вече едвам успява да говори. Въпреки това всеки път, когато баба ми влезеше да го види как е, той казваше "Усмихвам се, не защото имам рожден ден, а защото ти влезе."

Незабравими цитати на Оскар Уайлд

Животът не може да се опише и обясни напълно с думи, но има хора, които успяват да доловят най-значимото от него и да го кажат така, че...



Мъдрост на дете

Днес отидох на взема дъщеря ми от училище и я видях да седи на една пейка с деца от класа за слепи. И трите бяхме усмихнати до ушите. Докато се приближавах към тях, учителката й ме спря и ми каза, че моето момиче се разхождало с децата всеки ден. През времето, което прекарвали заедно, обичала да им разказва за детайлите в света наоколо, така че да могат сякаш да ги видят.



Ябълков пай

Днес се прибирах от работа и видях една жена от същата сграда, в която живеех, да носи няколко тежки торби с покупки. Вднага оставих ключовете от колата и й помогнах да ги занесе до тях. Вечерта някой позвъни на вратата, когато отворих я видях с ябълков пай в ръце: "Направих го за теб с продуктите, които ми помогна да занеса до нас. Благодаря!"



Шанс

10 истински кратки истории, които ще ви усмихнат

В този мрачен есенен ден са ни нужни повече усмивки, които да ни накарат да забравим за дъжда навън. Тези кратки десет истории за любов...

Преди няколко дни пуснах обява за готвач в моя ресторант. Явиха се много хора за интервю, но най-много харесах един от тях, който имаше усет към храната и правеше всичко с много желание. Разбрахме се да дойде на пробен период и да поработи една седмица. На следващият ден видях същия човек на стълбите при метрото - бездомник, който свиреше на китара, за да изкарва прехраната си. Това никак не ме разколеба да го наема, от понеделник ще е новият ми служител.



Да си родител

Наскоро разбрах, че родителите ми работят на две работи, за да могат да плащат университета на двете ми сестри. Когато им казах, че знам и ги попитах как се справят, те ми отговориха "Ако трябва и на три работи бихме работили. Сестрите ти ще са първите в семейството с диплома, струва си всеки допълнителен час работа."



Бележка

Днес е 10-тата ни годишнина със съпругата ми от сватбата ни. Тя винаги е била искрена с мен и ми подаде една бележка, която е писала за мен преди 9 години. В бележката се съдържаха няколко причини, поради които не бива да бъдем заедно. След като ги прочетох я погледнах с неразбиращ поглед, а тя ми каза "Добре, че не се отказа от мен и ми доказа, че нищо от това няма значение."

10 вдъхновяващи цитата за по-позитивен живот

Да се смеем повече, да обичаме по-силно, да бъдем себе си, да бягаме от познатото, да търсим новото и да откриваме това, което не сме и...



До стотинка

Сутринта отворих магазина, в който работя. Намерих писмо, в което имаше 100 долара и бележка: "Преди година живеех на улицата и няколко пъти от отчаяние или глад взимах продукти от магазина Ви. Животът ми се усмихна, вече имам дом и семейство. Връщам Ви всичко до стотинка. Съжалявам!"



Цветя за всеки ден

От един месец всеки ден на прага на вратата ми ме чака по едно цвете, точно преди да изляза от работа. Много им се радвах, но и ми беше много любопитно от кого са. Един ден на вратата ми се позвъни, отворих и пред мен стоеше една баба от квартала, която ми каза "Цветята са от мен. Веднъж ми помогна да занеса всичките си торби до нас, въпреки че бързаше за работа. В този ден умирах от болки и едвам ходех. На теб жестът може да ти се е сторил малък, но аз няма да го забравя. Благодаря ти!"

15 смислени неща, за които никога няма да съжаляваш

Всички ние си мислим, че знаем как да живеем, но грешим. Бързаме, забравяме, не виждаме смисленото и отминаваме. Опитваме се да бъдем щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно