Истинсти щастлива

Какво да направя, за да се чувствам щастлива?

Имаш нужда да се почувстваш малко по-щастлива? Не си единствена! Добре, че си имаш нас, защото имаме едноседмичен план с хитрости за повдигане на духа, които гарантирано ще ти оправят настроението и ще ти помогнат да се почувстваш много по-доволна от живота си. Пътуването към града на Радостта започва сега...

Обичай себе си

Направи си собствен списък с нещата, които обичаш в себе си, после го остави настрани, докато получиш възможност да добавяш неща, за които си благодарна. Щастието се увеличава с 25 процента, ако напишеш на хартия това, което истински оценяваш.

Предай нататък

Често ни казват, че трябва да мислим за себе си на първо място, но ако насочиш вниманието си към някой друг, това веднага ще те накара да се почувстваш по-добре. Направи комплимент на някой колега или дай повечко пари на уличен музикант. Щастието идва при тези, които дават, не при получаващите.

Увеличи децибелите

Увеличи звука и пей заедно с най-любимите си песни, за да усетиш мигновен приток на добро настроение. Проучванията сочат, че музиката активира частите от мозъка, които „произвеждат“ щастие. По стечение на обстоятелствата, същите тези части на мозъка се възбуждат от храната и секса!

Размърдай се

Раздвижи тялото си. За 21 минути, за да сме напълно точни. Експертите твърдят, че точно такова умерено количество упражнения на ден е напълно достатъчно, за да бъдеш във форма. А мацките, които са във форма, са 44% по-малко склонни да изпитат на гърба си симптомите на депресията. На всичкото отгоре, както всички знаем, тренировката ти помага да отделяш ендорфини и те кара да се чувстваш енергична и секси. Всички печелят!

Старай се да си заета

Вероятно вече си чувала, че за да не си толкова стресирана, трябва да прекарваш повече време на открито. Да обаче, се оказва, че всъщност сме по-щастливи, когато се занимаваме с  ново предизвикателство. Когато не си обвързана с дадена задача, мозъкът ти се насочва към всичките ти грижи и започваш да се тревожиш. Затова свърши задачата, която отлагаш, и открий своя фокус.

Наслаждавай се на природата

Ако живееш близо до морето, разходи се до плажа. В случай, че не си сред привилегированите, отиди до най-близкия парк. Когато не успяваш да успокоиш мислите си, имаш нужда от приземяване. Буквално имаш нужда да усетиш връзката си със земята. Това може да пропъди всички тягостни мисли, които са те налегнали, като върне съзнанието ти в настоящия момент.

Спри да завиждаш

Повечето нещастни хора позволяват на сравненията да влияят на настроението им. Затова е крайно време да спреш с опитите да си по-добра от приятелите си и насочи вниманието си над неща, които можеш да контролираш. Запитай се с какво се справяш добре и след това използвай тази своя дарба, защото ще ти донесе много положителни емоции.

 

Източник: Cosmopolitan.bg





{START_COUNTER}