Как мога да се подготвя за брак?

Начинът да се подготвим библейски за брак е същия като всяко друго нещо, което човек прави, за да се подготви за всяко усилие в живота. Това е принцип, който трябва да управлява всички аспекти на нашия живот като новородени вярващи. Принципът е; „... Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум” (Матей 22:37).

Това не е лекомислена заповед. Тя е централна за нашия живот като вярващи. Тя е избор да се фокусираш върху Бог и Неговото Слово с цялото си сърце, така че нашата душа и ум да са заети с на първо място богоугодни неща. Връзката, която имаме с Бог чрез ГОСПОД Исус Христос, е фактора, който вкарва всички други взаимоотношения в перспектива. Всяко брачно взаимоотношение е основано на модела на Христос и църквата (Ефесяни 5:22-33). Всеки аспект на нашия живот се определя от нашето посвещение като вярващи да ходим и живеем според „така казва ГОСПОД”. Нашето покорство на Бог и Неговото Слово ни дава екипировката, от която се нуждаем, за да изпълним нашата дадена и предопределена от Бог роля в брака ни и всъщност ролята ни в света. И ролята на всеки новороден вярващ е да прославя Бог във всички неща (1 Коринтяни 10:31).

И така моя отговор към вас е, че за да се приготвите за брак, вие трябва да ходите достойно в призванието си в Христос Исус и да ставате все по-близки с Бог чрез Словото Му. Фокусирайте се върху покорство във всичко. Няма лесен начин да се научите да ходите в покорство на Бог. Това е ежедневен избор да оставите настрани светските гледни точки и вместо това да изберете да следвате Божието гледище. Да ходиш достойно с Христос означава да се предадеш в смирение на единствения Път, единствената Истина и единствения Живот ден след ден, миг след миг. Това е подготовката, от която всеки вярващ се нуждае, за да се приготви за този страхотен дар, който наричаме живот.

Един човек, който е духовно зрял и върви с Христос, е по-подготвен за брак от когото и да било друг. Бракът изисква посвещение, страст, смирение, любов и уважение. Тези елементи са най-очевидни в човек, който има близко взаимоотношение с Бог. Подготвяйки себе си за брак, се фокусирайте върху това да позволявате на Бог да ви оформя и моделира в мъжа или жената, който/която Той иска да бъдете. Ако предадете себе си на Него, Той ще ви помогне да бъдете готови за брак, когато дойде този прекрасен ден!





{START_COUNTER}